Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štíhly a ľahký plynový sporák Pinnacle Pro pre autokemping

Štíhly a ľahký plynový sporák Pinnacle Pro pre autokemping
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ sa vyberiete s autom alebo s obytným karavanom niekam kempovať, zrejme neriešite rozmery prenosného plynového sporáka, no čím je väčší, tým menej priestoru zostane na iné potrebné veci. Nový sporák s dvomi varičmi Pinnacle Pro od spoločnosti GSI Outdoors je takmer tak štíhly ako notebook, no má stále dostatok energie na varenie.

Kompaktný prenosný sporák Pinnacle Pro je označovaný ako najtenší autokemping plynový sporák s dvomi varičmi, aký kedy bol vyrobený. Vývojárom zo spoločnosti GSI Outdoors sa v tomto prípade poradilo stlačiť hrúbku sporáka pri úplnom zatvorení len na jeden palec (3,6 cm). Celkové uvádzané rozmery sú 3,6 x 51 x 31,5 centimetrov. Integrovaná rukoväť na prenášanie uľahčuje prepravu sporáku. Výrobca ešte nestanovil konečnú hmotnosť, ale odhaduje, že by mala byť pod 4,5 kilogramu.

Kompaktný prenosný sporák Pinnacle Pro

V kempe stačí otvoriť kryt Pinnacle Pro, ktorý vo vertikálnej polohe podržia dve bočné podpery blokujúce vietor. Kovová perforovaná platňa nad horákmi sa zdvihne do varnej výšky, zatiaľ čo nohy sa vyklopia zo spodnej časti sporáka a vytvoria stabilnú platformu pre varenie jedál. Každý horák ponúka až 11 000 BTU energie na varenie a plamene sa preberú k životu stlačením piezo zapaľovača. Pekáč na odkvapkanie mastnoty zaistí rýchlejšie a ľahšie čistenie.

Spoločnosť GSI Outdoor predstavila svoj nový prenosný plynový sporák Pinnacle Pro na nedávnej výstave Outdoor + Snow Show a plánuje ho uviesť na trh už v júni 2020 za cenu 169,95 dolárov. Sporák bude kompatibilný s propánovými fľašami s objemom 16 oz (0,47 l) a pri použití adaptéra dokáže pracovať aj s väčšími pri použití adaptéra bude pracovať s väčšími LPG nádržami.

Kompaktný prenosný sporák Pinnacle Pro