Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné udržiavanie a dávkovanie vína s ideálnou teplotou

Inteligentné udržiavanie a dávkovanie vína s ideálnou teplotou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Môže byť problém naservírovať víno s presnou odporúčanou teplotou podávania. No pomôcť by mohol nový dávkovač vín s názvom Albicchiere, ktorý je navrhnutý tak, aby udržiaval víno v ideálnej teplote. Vďaka tomu si víno aj po otvorení zachová oveľa dlhšie svoje charakteristické chuťové znaky.

Používatelia dávkovača vín Albicchiere začnú tak, že buď nalejú víno z fľaše do jedného z recyklovateľných „inteligentných“ vreciek pre stroj alebo prostredníctvom sprievodnej aplikácie nakúpia vopred balené víno priamo od spolupracujúcich vinárskych podnikov. V obidvoch prípadoch sa vrecko umiestni do dávkovača.

Inteligentný dávkovač vín Albicchiere.

V prípade, že je víno vopred zabalené, systém pomocou technológie NFC (Near Field Communication) automaticky rozpozná, o aký druh vína ide. Na základe tejto identifikácie potom automaticky nastaví teplotu podávania, ktorú navrhuje konkrétny vinársky podnik. Používatelia však môžu aplikáciu tiež použiť pre manuálne nastavenie teploty ľubovoľne v rozmedzí od 4 do 20 ° C.

Víno sa do pohárov nalieva stlačením tlačidla umiestneného na hornej časti dávkovača Albicchiere, pričom vrecká sa po každom naliatí znovu vzduchotesne uzatvoria. To znamená, že používateľ môže v stroji vymieňať viacero vreciek s rôznymi druhmi vín, kým sa spotrebujú. Navyše výrobca tvrdí, že vrecká chránia pred UV žiarení a oxidáciou, takže systém údajne umožňuje, aby víno zostalo „chutné“ aj šesť mesiacov po prvom naliatí z vrecka.

Inteligentný dávkovač vín Albicchiere.

Inteligentný dávkovač vín Albicchiere je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 249 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je o 30 percent vyššia. Prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť k dispozícii v októbri 2020.

Inteligentný dávkovač vín Albicchiere.