Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mäkký, teplý a rozkošný robot Lovot vás zahrnie svojou láskou

Mäkký, teplý a rozkošný robot Lovot vás zahrnie svojou láskou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská spoločnosť Groove X predstavila finálnu verziu maličkého robota, ktorý je navrhnutý tak aby povzbudil život majiteľov a pôsobil ako mechanický domáci maznáčik. Robot s názvom Lovot má mäkké telo, ktoré hreje a chce byť zdvihnutý na ruky, tancovať alebo inak interagovať so svojim majiteľom. Jednoducho je rozkošný.

Spoločenský robot Lovot má veľké oči, gombíkový nos a dve ruky podobné plutvám delfína. Spoločnosť Groove X už pred rokom predviedla svetu jeho prototyp, no teraz konečne predstavuje komerčnú verziu, ktorá už je k dispozícii v Japonsku. Finálny model robota sa pripája k aplikácia, v ktorej môže majiteľ prispôsobiť oči robota a nastaviť interakcie či sledovať jeho správanie. Aplikácia tiež ukazuje hrubý obrys životného priestoru robota vo vašom domove. Vďaka tomu môžu používatelia na diaľku prikázať Lovotovi, aby napríklad nasnímal zábery vchodu z predsiene a pôsobil tak ako najroztomilejší ochranca na svete.

Spoločenský robot Lovot

Lovot má pevnú základňu s kolieskami, na ktorej je mäkké telo, ktoré priam vyzýva k objatiu. Všetka elektronika, ktorá napája robota sa samozrejme zahrieva, a práve vďaka vnútorným ventilátorom dokázali vývojári regulovať teplotu tak, aby dotyk tela robota vyvolával v používateľovi príjemné pocity. Robot je dodávaný v niekoľkých rôznych farbách a spoločnosť Groove X k nemu dokonca predáva aj oblečenie.

Spoločenský robot Lovot

Rozkošný spoločenský robot Lovot sa predáva iba v Japonsku za cenu 2 776 dolárov vrátane nabíjacej základne. No navyše treba pravidelne platiť mesačné poplatky za softvérové aktualizácie. Základné mesačné predplatné stojí 83 dolárov a poskytuje prístup k všetkým funkciám a softvérovým aktualizáciám, zatiaľ čo najdrahšie predplatné za 185 dolárov mesačne prináša zálohovanie údajov a bezplatné vylepšenia robota v budúcnosti.

Cenotvorba výrobcu tak robí z robota Lovot luxusný tovar. Spoločnosť Groove X chce prdávať Lovota aj mimo Japonska a tak momentálne hľadá investorov.

Spoločenský robot Lovot