Proces s Kočnerom pokračuje výpoveďami znalkýň, Zsuzsová neprišla

TA3 TASR SITA
3.2.2020 09:21

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Marian Kočner prišiel, jeho "volavka" Alena Zsuzsová požiadala o konanie v neprítomnosti.

Senát Špecializovaného trestného súdu otvoril pokračovanie hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V Pezinku by mali vypovedať aj znalkyne z odboru antropológie, ktoré skúmali kamerové záznamy z Veľkej Mače.

Znalkyne mali skúmať v prípravnom konaní kamerové záznamy z Veľkej Mače zo dňa vraždy 21. februára 2018 a zo dní, keď si mali ísť páchatelia miesto činu obhliadnuť. Na súde by mali uviesť, či a s akou pravdepodobnosťou sa im podarilo stotožniť osoby z kamerových záznamov s obžalovanými Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabóom.


Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Kočner, sprostredkovateľka Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok