Útok v Londýne si vyžiadal ranených, muža zastrelila polícia

TA3 TASR ČTK
2.2.2020 16:49

Najmenej troch zranených si vyžiadal incident súvisiaci s terorizmom, ku ktorému došlo vo štvrti Streatham v južnej časti Londýna. Polícia počas zásahu postrelila muža, ktorý bol neskôr vyhlásený za mŕtveho, informovala televízia Sky News.

Londýnska Metropolitná polícia zvýšila bilanciu útoku vo štvrti Streatham v južnom Londýne na troch zranených. Všetkých troch previezli do nemocnice, avšak len jeden z nich je v ohrození života. Jedna osoba utrpela len ľahké zranenia. Podľa informácií televízie Sky News bol páchateľ predmetom aktívneho policajného monitoringu a útok bol inšpirovaný islamistickou ideológiou.

Čo presne sa na ulici Streatham High Road okolo 14.00 h miestneho času stalo, nebolo bezprostredne jasné. Jeden zo svedkov uviedol, že policajti v civile naháňali muža ozbrojeného mačetou, ktorý mal na hrudi pripevnené "strieborné kanistre". Následne ho postrelili policajti. Podľa svedkov bolo počuť viacero výstrelov. Na záberoch z miesta incidentu, ktoré sa šíria po sociálnych sieťach, vidno muža ležiaceho dolu tvárou na zemi. Na miesto činu dorazili viaceré sanitky a policajné autá a nad nimi krúžilo niekoľko vrtuľníkov.

Metropolitná polícia udalosť vyhodnotila ako incident súvisiaci s terorizmom, ktorého okolnosti sa stále vyhodnocujú. V prvých správach hovorila o pobodaní viacerých osôb. Vyzvala tiež verejnosť, aby sa až do ukončenia celej operácie vyhla danej lokalite. Spravodajca Sky News vyslovil domnienku, že ležiaci muž, ktorého vidno na záberoch zo Streathamu, mohol mať na sebe samovražednú vestu. Britský premiér Boris Johnson vyjadril na Twitteri poďakovanie všetkým zložkám, ktoré zasahovali v Streathame, nachádzajúcom sa zhruba 11 kilometrov od centra Londýna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok