Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Náramky sledujúce zmeny správania seniorov pomôžu predísť rizikám

Náramky sledujúce zmeny správania seniorov pomôžu predísť rizikám
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť CarePredict predstavila nositeľné zariadenie Tempo Series 3, ktoré využíva umelú inteligenciu pre predikciu malých zmien v denných rutinách aktivít seniorov, ktorých môžu naznačovať vážne problémy skôr, ako k nim dôjde. Včasná identifikácia môže predchádzať pádom, podvýžive, depresii či infekciám močových ciest.

Nositeľné zariadenie v podobe náramku Tempo Series 3 od spoločnosti CarePredict je navrhnuté pre autonómne sledovanie aktivít denného života seniora, ako sú napríklad spôsoby stravovania, varenia, chôdze, spánku, kúpania a používania toalety. Systém využíva celý rad senzorov pre získanie údajov o pohybe seniora v interiéri a pomocou strojového učenia a umelej inteligencie je schopný sa v priebehu času naučiť normálne vzory aktivity seniora. Ak príde k malým zmenám rutinných návykov, ktoré by mohli signalizovať zdravotné alebo psychické problémy, upozorní na to rodinných príslušníkov.

Inteligentný náramok pre starostlivosť o seniorov CarePredict Tempo Series 3.

Získané informácie im poskytnú prehľad o tom, kedy senior vynechá jedlo, nespí dobre, je menej aktívny alebo robí veci inak ako zvyčajne. Pomocou používateľsky prívetivej aplikácie CarePredict @Home môžu rodinný príslušníci alebo opatrovatelia dostať prostredníctvom zabudovanej komunikačnej funkcie Care Circle varovania. Aplikácia poskytuje zhrnutie denných aktivít a vzorov správania a porovnáva ich oproti minulým dňom a týždňom. Dá sa tak predísť prípadným problémom. Používateľ pritom môže pomocou aplikácie koordinovať starostlivosť s ostatnými členmi rodiny.

Senzor pre systém CarePredict @Home

Navyše ak má senior problémy, vie jednoduchým stlačením zabudovaného tlačidla v náramku aktivovať upozornenie. Obojsmerná hlasová komunikácia cez Wi-Fi pripojenie potom môže prispieť k tomu, aby vedel, že nie je sám.

Inteligentný náramok pre starostlivosť o seniorov CarePredict Tempo Series 3 sa dodáva s dvomi nabíjateľnými batériami a so štyrmi senzormi pre inštaláciu v kuchyni, obývačke, spálni a v kúpeľni. Je k dispozícii v štyroch farebných prevedeniach za cenu 449,99 dolárov. V cene je 30 dňový prístup k sprievodnej aplikácii. Mesačné predplatné za jej používanie je potom 69,99 dolárov.

Inteligentný náramok pre starostlivosť o seniorov CarePredict Tempo Series 3.