Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Atari chce postaviť sieť hotelov so zameraním na hernú zábavu

Atari chce postaviť sieť hotelov so zameraním na hernú zábavu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa povie Atari, pravdepodobne si všetci spomenú na herného giganta z minulého storočia, ktorý stál za mnohými klasickými videohrami a svoju zašlú slávu chce navrátiť pripravovanou hernou konzolou Atari VCS. Spoločnosť chce teraz dokonca zapožičať svoje meno novej sieti hotelov s videohernou tematikou.

Projekt je stále v počiatočnom štádiu a fasáda hotelov na zverejnených vizualizáciách sa môže ešte zmeniť. No už teraz vieme, že hotely s výraznými prvkami značky Atari budú vybavené priestormi pre hranie videohier, zábavu vo virtuálnej realite alebo v rozšírenej realite a vybrané hotely budú mať dokonca sály vhodné pre organizovanie čoraz populárnejších súťaží v e-športe.

V pláne je výstavba celkovo ôsmich hotelov Atari na území USA. Výstavba prvého projektu vy sa mala začať v polovici roku 2020 v Pheonixe v štáte Arizona. Nasledovať budú hotely v mestách Las Vegas, Denver, Chicago, Austin, Seattle, San Francisco a San Jose. Projekt bude viesť spoločnosť GSD Group a developerská spoločnosť True North Studio so sídlom v Arizone.

Vizualizácia hotelu pod značkou Atari.

„Sme nadšení z partnerstva so spoločnosťami GSD Group a True North Studio pri výstavbe vôbec prvých hotelov značky Atari v Spojených štátoch,“ hovorí Fred Chesnais, generálny riaditeľ spoločnosti Atari. „Spoločne vybudujeme priestor, ktorý bude oveľa viac ako len miesto na pobyt. Atari je ikonická globálna značka, ktorá rezonuje medzi ľuďmi všetkých vekových skupín, krajín, kultúr a etník. Nemôžeme sa dočkať na našich fanúšikov a ich rodiny. aby sme si spoločne tento nový koncept hotela užili“.

Dúfajme však, že výstavba siete hotelov Atari pôjde hladšie ako príprava novej hernej konzoly Atari VCS, u ktorej sa uvádza, že sa počas jej vývoja vyskytli významné problémy.

Vizualizácia hotelu pod značkou Atari.