Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

UPS si objednáva až 10 000 elektrických dodávok Arrival

UPS si objednáva až 10 000 elektrických dodávok Arrival
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v roku 2018 spoločnosť UPS odhalila, že spolupracuje s britským start-upom Arrival na vývoji malej série dodávok s elektrickým pohonom. Po testovacej prevádzke oznamuje UPS novú objednávku 10 000 účelových elektrických dodávok v rámci svojho širšieho úsilia o zníženie závislosti od fosílnych palív.

V posledných rokoch urobila spoločnosť UPS niekoľko pokrokových krokov v rámci modernizácie svojich spôsobov doručovania zásielok. Niektoré z myšlienok prepravy bez emisií boli testované v podobe elektrických ťahačov či bezpilotných dronov. No z pohľadu klasickej mestskej prepravy tovaru sa UPS obrátilo na britskú spoločnosť Arrival. Prvotná spolupráca pritom zahŕňala testovanie 35 elektrických dodávok v Londýne a Paríži.

Druhá generácia elektrickej dodávky Arrival pre spoločnosť UPS.

Po úspešných testoch teraz spoločnosť UPS oznámila objednávku až 10 000 elektrických dodávok Arrival druhej generácie, ktoré budú nasadené do reálnej prevádzky. Na cesty budú nasadené postupne medzi rokmi 2020 a 2024, a to nielen v Spojenom kráľovstve, ale aj po celej Európe a Severnej Amerike. Nová dohoda tiež obsahuje možnosť objednať si v tomto časovom rozpätí ďalších 10 000 elektrických vozidiel pre rozšírenie flotily s nulovými emisiami.

Druhá generácia elektrickej dodávky Arrival pre spoločnosť UPS.

Keďže spoločnosť UPS investuje aj ďalšie nezverejnené financie do spoločnosti Arrival, tento vývoj predstavuje ďalšiu podporu start-upu Arrival, ktorý len nedávno získal investíciu vo výške 100 miliónov EUR od spoločností Hyundai a Kia. Spoločnosť Arrival svoje elektrické vozidlá pritom popisuje ako „zariadenia na kolesách“, pričom elektrické dodávky boli skonštruované tak, aby porazili tradičné vozidlá s pohonom na fosílne palivá. A to nielen z pohľadu dizajnu a zážitku z jazdy, ale čo sa týka ceny.

Druhá generácia elektrickej dodávky Arrival pre spoločnosť UPS.