Kriminálka zasiahla na skládke pri Bratislave, zrejme ide o D4

TA3 TASR
30.1.2020 10:50

Bratislavskí kriminalisti aktuálne zasahujú v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec na tunajšej skládke odpadu pre podozrenie z environmentálnej kriminality. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informuje na sociálnej sieti.

"Policajti vo štvrtok od skorých ranných hodín vykonávajú v katastri obce Ivanka pri Dunaji procesné úkony v súvislosti s vyšetrovaním environmentálnej trestnej činnosti, ktorá sa týka podozrenia z neoprávneného nakladania s odpadmi a poškodzovania životného prostredia," spresnila polícia. Bližšie informácie k prípadu poskytne hneď, ako jej to umožní procesná situácia vo vyšetrovaní.

Občianske združenie Triblavina na sociálnej sieti uviedlo, že polícia zasahuje v Ivanke pri Dunaji na nelegálnej skládke, odkiaľ sa mal voziť predrvený odpad na diaľnicu D4. Firma, ktorá odpad spracovávala, je podľa združenia v konkurze. "Polícia konečne zareagovala na trestné oznámenie, ktoré sme podali na nelegálne ukladanie odpadu na prenajatých pozemkoch Abask Recycling v Ivanke pri Dunaji," spresnilo OZ Tribalvina. Ako tvrdí, na tomto mieste bol najskôr nelegálne vyťažený štrk až pod hladinu podzemnej vody a následne tam bol nasypaný odpad. "Ďalší odpad vozili z celej Bratislavy a predávali ho na diaľnicu D4 ako recyklát," skonštatovalo združenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok