PR správa

Hyundai zvýši dodávky KONA Electric do Európy. Výrazne tak skráti čakacie doby zákazníkov

PR
30.1.2020 10:33

Keďže dopyt po vozidlách s nulovými emisiami neustále rastie, spoločnosť Hyundai Motor strojnásobí dostupnosť svojho elektrického SUV KONA Electric pre európskych zákazníkov. Od marca 2020 začne Hyundai vyrábať KONA Electric v českom výrobnom závode v Nošoviciach a zároveň zvýši dodávky tohto modelu zo závodu Ulsan v Južnej Kórei.

Hyundai zvýši dodávky KONA Electric do Európy. Výrazne tak skráti čakacie doby zákazníkov

  • Hyundai výrazne skráti dodacie lehoty modelu KONA Electric v Európe
  • KONA Electric sa už od marca 2020 začne vyrábať v závode Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Českej republike
  • Snaha uspokojiť vysoký dopyt zákazníkov by mohla z Hyundai urobiť najväčšieho poskytovateľa vozidiel s nulovými emisiami v Európe s viac ako 80 000 kusmi dostupnými v roku 2020

Keďže dopyt po vozidlách s nulovými emisiami neustále rastie, spoločnosť Hyundai Motor strojnásobí dostupnosť svojho elektrického SUV KONA Electric pre európskych zákazníkov. Od marca 2020 začne Hyundai vyrábať KONA Electric v českom výrobnom závode v Nošoviciach a zároveň zvýši dodávky tohto modelu zo závodu Ulsan v Južnej Kórei. Vďaka tomu sa čakacie doby výrazne skrátia.

Rozhodnutie o spustení dodatočnej výroby KONA Electric v Európe bolo prijaté s cieľom lepšie obslúžiť európskych zákazníkov spoločnosti Hyundai. Od uvedenia na trh v roku 2018 dopyt po modeli KONA Electric prekročil očakávania a cieľom zvýšenej výrobnej kapacity je držať krok s naďalej rastúcim dopytom.

V roku 2020 vyrobí Hyundai pre európskych zákazníkov viac ako 80 000 bezemisných vozidiel – ide o modely KONA Electric, IONIQ Electric a NEXO s palivovými článkami. Hyundai tak očakáva, že sa v roku 2020 stane najväčším poskytovateľom vozidiel s nulovými emisiami v Európe.

„Počúvame našich zákazníkov a urobili sme rozhodnutie s cieľom uspokojiť rastúci dopyt po našich elektrických vozidlách. Keďže sa stále viac ľudí obáva vplyvu svojho výberu auta na životné prostredie, vidíme v elektrických vozidlách na európskom trhu obrovský potenciál,“ uviedol Dong Woo Choi, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe HQ. „Odráža to naše progresívne myslenie a posilní našu pozíciu lídra v mobilite v budúcnosti.“

Hyundai v súčasnosti vo svojich automobiloch ponúka najširšiu škálu elektrifikovaných technológií: 48-voltový mild hybrid, plne hybridné (HEV) a plug-in hybridné (PHEV) vozidlá, čisto elektrické vozidlá, vrátane elektromobilov s palivovými článkami. Vďaka tomu patrí Hyundai k popredným výrobcom, ktorý sa usiluje sprístupniť budúcu mobilitu pre čoraz viac ľudí.

Model KONA Electric získal množstvo ocenení a mnohými médiami je považovaný za prelomový elektromobil. Ide prvý model, ktorý sa predáva v Európe a ktorý ponúka populárny typ karosérie SUV v kombinácii s elektrizovanou hnacou sústavou s dlhým dojazdom. Rad nových vylepšení modelu KONA Electric poskytne zákazníkom ešte viac výhod, vrátane rýchlejšieho trojfázového nabíjania na mnohých európskych trhoch, nových funkcií konektivity so službou Hyundai Bluelink® a nového voliteľného navigačného systému so stredovým 10,25 palcovým displejom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok