Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lampa Lightcycle Morph si sama upravuje svetlo a vydrží až 60 rokov

Lampa Lightcycle Morph si sama upravuje svetlo a vydrží až 60 rokov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dyson, ktorá je známa najmä svojimi výkonnými vysávačmi, sa rozhodla zaujať spotrebiteľov novou lampou s názvom Lightcycle Morph. Tá je navrhnutá tak, aby sa dala nastaviť do množstva pozícií, vie si automaticky prispôsobiť farebnú teplotu v závislosti od denného času a vydrží až 60 rokov.

Nová lampa Lightcycle Morph má schopnosť napodobňovať posuny prirodzeného svetla počas denného cyklu pomocou automatickej úpravy farebnej teploty a jasu. Lampa to robí prostredníctvom algoritmov, ktoré vychádzajú z polohy používateľa, a pre zmenu osvetlenia využíva súpravu teplých a chladných LED diód. Lampa sa dá pritom nastaviť do rôznych polôh, v závislosti od požiadaviek používateľa.

Lampa Dyson Lightcycle Morph.

V režime nepriameho svetla sa hlava lampy môže natočiť tak, aby sa svetlo odrazilo od stien alebo iných povrchov, čím sa vytvorí mäkké osvetlenie pozadia. V režime Task slúži lampa na čítanie alebo štúdium, takže svetlo smeruje priamo nadol a je nastavené tak, aby znižovalo namáhanie očí. Funkčný režim osvetlenia otáča LED diódy smerom nahor, napríklad pre osvetlenie umeleckých diel, zatiaľ čo v režime Ambient sa hlava lampy spojí so stojanom a stojan sa rozsvieti v upokojujúcej žiare.

Ďalšou zaujímavou vlastnosťou lampy Lightcycle Morph je technológia, ktorú Dyson nazýva ako Age Adjust. Podľa spoločnosti potrebuje 65-ročný človek až štvornásobne jasnejšie svetlo ako 20-ročný a preto navrhla svoju najnovšiu lampu tak, aby automaticky upravovala jas počas starnutia majiteľa.

Lampa Dyson Lightcycle Morph.

Prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie si môže používateľ zvoliť celý rad predvolených režimov pre štúdium, relaxáciu či prebudenie, zatiaľ čo ovládacie prvky s dotykovým ovládaním umožňujú manuálny dohľad nad stmievaním a teplotou farieb. V aplikácii sa dá naprogramovať a pomenovať až 20 rôznych nastavení osvetlenia.

Nová lampa Dyson Lightcycle Morph je k dispozícii v dvoch variantoch, stolná verzia lampy stojí 650 dolárov a podlahová verzia lampy vyjde až na 850 dolárov. Obe verzie sú už dostupné v striebornom, čiernom a mosadznom farebnom prevedení.

Lampa Dyson Lightcycle Morph.