Zsuzsová mala telefonovať s Dankom, zverejnili časti nahrávok

TA3 TASR SITA
28.1.2020 18:31

Volavka Mariana Kočnera Alena Zsuzsová niekoľkokrát telefonovala s predsedom NR SR a SNS Andrejom Dankom. Informovalo o tom viacero slovenských médií a na verejnosť sa dostali aj časti týchto telefonátov. So Zsuzsovou sa nestretol, jeho číslo bolo verejné a kontaktovalo ho množstvo ľudí, reagoval Dankov hovorca.

Z vyšetrovania kauzy Kuciak

Medzinárodná sieť investigatívnych novinárov zverejnila dokumenty, podľa ktorých bol Andrej Danko v kontakte s Alenou Zsuzsovou. Tá je v súčasnosti obžalovaná aj v prípade vraždy Jána Kuciaka. Komunikácia sa mala začať v roku 2013.

Komunikácia medzi Dankom a Zsuzsovou pochádza z vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka. Mala sa nachádzať v Zsuzsovej mobile i v telefóne Mariana Kočnera. Danko mal byť so Zsuzsovou v kontakte od roku 2013 a aj v čase, keď už bol predsedom Národnej rady SR. Riešili spolu len súkromné veci.

Úryvky z telefonátov:
Danko: “Tak okolo siedmej vás zoberiem niekde pri Avione, dobre?“
Zsuzsová: “Tešíte sa – najviac na svete?”
Danko: “Tak vás bozkávam a v pondelok sa vidíme.”
Zdroj: Denník N / Aktuality

Chceli ho vydierať

Zsuzsová si s Kočnerom mala zároveň písať o tom, ako budú Danka vydierať. Šéf parlamentu v minulosti kontakt so Zsuzsovou odmietol. Prostredníctvom svojho hovorcu teraz reagoval, že sa so Zsuzsovou nikdy nestretol a to, či sa stal terčom záujmu predmetných osôb, musia potvrdiť orgány činné v trestnom konaní.

Zsuzsová si mala písať s viacerými vplyvnými ľuďmi, vrátane bývalého podpredsedu parlamentu Martina Glváča či exnámestníka generálneho prokurátora Reného Vaneka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok