Čaputová vymenovala nového ministra ŽP, preberá druhý rezort

TA3 TASR SITA
28.1.2020 15:14

Zuzana Čaputová v prezidentskom paláci prijala demisiu ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa. Vedením MŽP poverila jeho straníckeho kolegu, ktorý preberie už druhý rezort - ministra dopravy Árpáda Érseka.

Čaputová vymenovala nového ministra ŽP, preberá druhý rezort
TASR

Je veľmi dôležité, aby sme aj v oblasti životného prostredia zásadným spôsobom zlepšili vymožiteľnosť práva, vyhlásila prezidentka po prijatí demisie Lászlóa Sólymosa. Podľa hlavy štátu je tiež dôležité, aby sa rozšírili možnosti občianskej participácie pri posudzovaní projektov, ktoré majú vplyv na životné prostredie a skvalitňovala sa účasť verejnosti pri tvorbe environmentálnej legislatívy.

Sólymos odišiel z čela ministerstva po opileckom incidente z 22. januára v centre Bratislavy, do ktorého sa zapojil spolu s bratom v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a trestného činu poškodzovania cudzej veci. Sólymos sa na druhý deň ospravedlnil a tiež uviedol, že ho mrzí, že jeho štvorročná práca na rezorte končí takýmto incidentom. „Zažívam veľmi ťažké obdobie vo svojom rodinnom živote. V tejto zložitej a vypätej emočnej situácii som sa zachoval zle a pre mňa osobne nezvyčajne. Som jednoducho človek a zlyhal som," povedal Sólymos.

Ministrom sa stal Sólymos po parlamentných voľbách v roku 2016. Do vedenia rezortu prišiel z pozície šéfa parlamentného klubu, životnému prostrediu sa predtým nevenoval. Po demisii vlády z 15. marca 2018, ktorá sa uskutočnila po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, sa Sólymos 22. marca 2018 opäť stal ministrom životného prostredia SR a vicepremiérom slovenskej vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok