Do ulíc Bratislavy po krvavých incidentoch nasadia viac policajtov

TA3 TASR
27.1.2020 12:28

Na bezpečnosť ľudí bude v centre Bratislavy v exponovaných časoch, každý piatok a sobotu v noci, dohliadať viac policajtov. Štátna polícia totiž posilnila hliadky o 15 príslušníkov.

Do ulíc Bratislavy po krvavých incidentoch nasadia viac policajtov
SITA/Branislav Bibel

Mestská a štátna polícia zároveň počas tohto času bude po novom monitorovať spoločne situáciu v centre mesta v operačnom stredisku na Obchodnej ulici. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti. "V piatky a soboty v noci po novom monitoruje situáciu v centre mesta v operačnom stredisku na Obchodnej spolu s príslušníkom mestskej polície aj kolega z Policajného zboru SR," spresnil bratislavský magistrát. Vďaka tomu, že výstupy mestského kamerového systému pozorujú spoločne, majú podľa mesta lepší vzájomný prehľad o tom, kde sa jednotlivé hliadky oboch zborov nachádzajú. "Vedia tak efektívnejšie koordinovať svoju činnosť, a tiež pružnejšie reagovať na vzniknuté situácie," podotklo mesto.

Námestie SNP, Obchodná ulica a ich okolie v Bratislave je v posledných mesiacoch a rokoch dejiskom viacerých násilných incidentov, z ktorých sa niektoré skončili aj tragicky. Na konci decembra 2019 došlo na námestí k napadnutiu mladíka, niekoľko týždňov predtým, pri pošte na námestí mali dvaja Srbi nadránom napadnúť a usmrtiť 22-ročného krajana. V roku 2018 na neďalekej Obchodnej ulici napadol Juraj Hossu Filipínca Henryho Acordu. Ten na následky poranení neskôr v nemocnici zomrel. Za zabitie Acordu si Hossu odpykáva deväťročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Mesto Bratislava v decembri 2019 uviedlo, že bezpečnostná situácia v niektorých lokalitách mesta, zvlášť na Obchodnej ulici a v bezprostrednom okolí, stále nie je dobrá. Priznáva, že opatrenia, ktoré na zlepšenie situácie realizuje, sú stále len jednou z častí komplexnejšieho problému. Avizovalo však, že chystá ďalšie riešenia. Jedným z nich bolo zvýšenie intenzity verejného osvetlenia aj na Obchodnej ulici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok