Proti veľkému požiaru výrobnej haly nasadili už vyše 80 hasičov

TA3 TASR
27.1.2020 11:20

Vyše osem desiatok hasičov zasiahlo v Šuranoch v Novozámockom okrese pri požiari výrobnej haly. Oheň ju zachvátil krátko pred piatou hodinou ráno.

Pri príchode hasičov už bola požiarom zasiahnutá takmer celá budova. „Na mieste zasahuje viac ako 80 profesionálnych hasičov z Nových Zámkov, Nitry, Šurian, Šiah a z Levíc a tiež dobrovoľní hasiči z obcí Rastislavice, Bánov, Jatov, Nesvady, Hurbanovo a Šurany, ktorí sa snažia požiar dostať pod kontrolu,“ uviedla ráno Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

.Na miesto udalosti prišli aj pracovníci Kontrolného chemického laboratória z Nitry, ktorí vykonávajú monitoring ovzdušia. „Hasiči si v blízkosti zasiahnutej budovy zriadili čerpacie stanovisko, z ktorého prostredníctvom kyvadlovej dopravy dovážajú vodu na požiarisko,“ informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Novozámockí policajti prijali oznámenie o požiari v areáli bývalej šurianskej firmy Elitex v skorých ranných hodinách. Horí tam hala číslo 5, v ktorej boli uskladnené pneumatiky a priestory okolitých prevádzok. „Požiar si zatiaľ nevyžiadal žiadne zranenia, ani obete na životoch, ani nemá vplyv na dopravu v okolí. Z areálu však museli pre zadymenie odísť viacerí zamestnanci aj vzdialenejších firiem,“ informovala polícia na sociálnych sieťach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok