Niektoré linky budú na Podpoľaní premávať. Pozrite si, ktoré

TA3 TASR
24.1.2020 20:08

V súvislosti s avizovaným zrušením prímestských autobusových liniek SAD Zvolen v Banskobystrickom samosprávnom kraji od 25. januára 2020, zverejnili niektoré samosprávy na Podpoľaní oznam, kde upozorňujú občanov a návštevníkom mesta na zmeny vo verejnej doprave.

Niektoré linky budú na Podpoľaní premávať. Pozrite si, ktoré
SITA/Peter Rusko

Ako pre TASR uviedol primátor Detvy Ján Šufliarsky, doprava bude zabezpečená len na spojoch s tzv. vnútroobecnou obsluhou, na ktoré mesto Detva finančne prispieva spoločnosti SAD Zvolen. Tieto sú v aktuálnych cestovných poriadkoch označené poznámkou „p“. Spoje sú už zverejnené na internetovej stránke mesta. Väčšina prímestských spojov ale jazdiť nebude. Problém tak budú mať napríklad študenti, ktorí využívajú autobusy na cestu z Detvy či Hriňovej do Zvolena, ktorí si tak musia nájsť inú prepravu.

Podobný oznam so zverejnením dotknutých spojov, má aj mesto Hriňová. Mesto však na linkách Hriňová ZŤS – Blato a Zánemecká za zrušené spoje dočasne zabezpečí náhradnú prepravu. "Pri spojoch, ktoré zabezpečujeme formou náhradnej prepravy, je možné, že bude dochádzať k niekoľkominútovému meškaniu, ale máme prísľub od náhradného prepravcu, že tieto prepravy určite budú vykonané," uvádza internetová stránka mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok