Gréta odbila kritiku ministra. Na nás to nemá vplyv, odkázala

TA3 SITA
24.1.2020 14:30

Klimatická aktivistka Greta Thunbergová odbila kritiku a výsmech zo strany amerického ministra financií Stevena Mnuchina a uviedla, že jeho vyjadrenia "pravdaže nemajú žiadny vplyv" na ňu ani ostatných bojovníkov proti klimatickým zmenám. Sedemnásťročná Švédka zároveň poukázala na to, že mladých aktivistov "stále niekto kritizuje".

“Nemôžeme sa zaoberať takýmito vecami,” vyhlásila a zdôraznila, že jej prioritou je pritiahnuť pozornosť a kroky na boj proti globálnemu otepľovaniu. "Situáciou sa nezaoberajú ako krízou, ktorou v skutočnosti je," konštatovala mladá bojovníčka.

Mnuchin sa na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose pokúsil zosmiešniť ekologických aktivistov a vyhlásil, že ich požiadavky sú nereálne, pretože idú proti zákonom ekonomiky. Mnuchin sa v Davose veľmi tvrdo postavil na stranu uhoľného priemyslu a vyhlásil, že nie je správne tento sektor utlmovať, pretože by to znamenalo prepúšťanie veľkého počtu ľudí, ktorí v ňom pracujú.

"Čo je ona, hlavná ekonómka?" obul sa americký minister financií do Grety. Zároveň jej odkázal, nech nepoučuje ekonómov, ale radšej sa zbalí a odíde najprv sama vyštudovať ekonomiku. Práve uhoľný priemysel pritom stojí za vypúšťaním väčšiny skleníkových plynov, teda javom, ktorý podľa vedcov rapídne zhoršuje klimatické zmeny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok