Vysvetľujte a ospravedlňte sa, vyzval premiér svojho ministra

TA3 SITA TASR
23.1.2020 09:57

Predseda vlády Peter Pellegrini je znepokojený medializovanými nočnými udalosťami zo strany ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa. Premiér hovoril s ministrom a požiadal ho, aby predstúpil pred verejnosť, vysvetlil svoje správanie a ospravedlnil sa.

Vyjadril sa aj podpredseda koaličnej SNS Anton Hrnko. Nevidí dôvod, aby minister životného prostredia odstúpil z funkcie. „Nemyslím si, že mesiac pred koncom volebného obdobia by mal robiť nejaké zásadné opatrenie,“ reagoval Hrnko na otázku, či by sa mal Sólymos vzdať funkcie ministra. „Je to veľmi nepríjemná vec, keď ústavný činiteľ takýmto spôsobom zlyhá. Keď človek vidí tú opozičnú svorku, ktorá nemá žiadne zábrany vymýšľať si, tvrdiť s kamennou tvárou absolútne nepravdy, niekedy sa dá pochopiť, že človek sa potrebuje vyvetrať. V každom prípade by mal pán minister urobiť nejakú sebaočistnú kúru,“ vyjadril sa Hrnko.

Podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Sólymosa zadržali po konflikte, do ktorého sa v reštaurácii v centre Bratislavy zaplietol so svojim bratom. Dvojica sa mala pohádať s personálom. Keď súrodencov vykázali z reštaurácie, Sólymosov brat mal kopnúť do sklenenej výplne dverí a rozbiť ju. Zasahovali aj zdravotníci, ktorí ošetrili jedného zamestnanca reštaurácie. Bratov zadržali a neskôr prepustili. Polícia začala trestné stíhanie pre výtržníctvo a poškodzovanie cudzej veci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok