Polícia prehovorila o incidente podpredsedu vlády Sólymosa

TA3 TASR SITA
23.1.2020 09:38

V centre Bratislavy mali zadržať podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Lászloa Sólymosa, ktorý bol v ázijskej reštaurácii pod vplyvom alkoholu a dostal sa do konfliktu s personálom. Sólymos bol v reštaurácii spolu s bratom. Jeden mal rozbiť dvere, druhý napadnúť zamestnanca reštaurácie. Sólymos sa údajne aj bránil zadržaniu. Polícia na druhý deň o incidente prehovorila.

"Podľa doterajších informácií dvaja muži slovne ako aj fyzicky napadli personál tejto reštaurácie, pričom po ich vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí tejto reštaurácie. Po príchode hliadka PZ dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie," informovali na Facebooku policajti.

Polícia uviedla, že poškodením sklenenej výplne dverí bola spôsobená škoda vo výške asi tisíc eur. Zamestnanca reštaurácie odviezli na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja muži prepustení," dodali strážcovia zákona.

Sólymos mal vykrikovať, že je minister životného prostredia. Podľa Sme bol v reštaurácii na Laurinskej ulici so svojím bratom a dvojica sa mala pohádať s personálom. Keď ich vykázali z reštaurácie, Sólymosov brat mal kopnúť do sklenenej výplne dverí a rozbiť ju. Na miesto okrem polície privolali aj sanitku, ktorá po chvíli odišla. „Trvalo to už dlho, možno aj od piatej hodiny. Počuli sme krik, tak sme šli von. Minister ešte s jedným mužom po sebe kričali, myslím, že aj niečo rozbili a nechceli zaplatiť. Po Číňanoch (v reštaurácii) hádzali peniaze. Minister chcel aj ujsť, tackal sa,“ popisovala pre Plusku svedkyňa z neďalekého obchodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok