Zsuzsová vraj komunikovala so známymi politikmi. Viní Haščáka

TA3 SITA
22.1.2020 12:47

Kočnerova "volavka" Alena Zsuzsová, ktorá je obžalovaná v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, tvrdí, že cez svoj mobil komunikovala s viacerými známymi politikmi. Finančníka Jaroslava Haščáka obviňuje, že nariadil "hacknutie" jej Facebooku.

Danko, Droba, Glváč i Kollár

Zsuzsová komunikovala cez mobilný telefón v minulosti s exministrom obrany Martinom Glváčom, predsedom parlamentu Andrejom Dankom, predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom, bývalým prokurátorom Reném Vanekom alebo s opozičným politikom Borisom Kollárom. Vyplýva to z jej výpovede z prípravného konania, ktorú na Špecializovanom trestnom súde prečítala predsedníčka senátu.

Obžalovaná totiž odmietla pred súdom vypovedať. Ako ďalej uvádzala vo výpovedi pred policajným vyšetrovateľom, označenie „Maznák“ používala pre Glváča.

Nariadil Haščák "hacknutie" jej Facebooku?

Zsuzsová tiež vo svojej výpovedi uviedla, že podľa jej názoru si vraždu Kuciaka musel objednať niekto, kto by chcel očierniť Mariana Kočnera a kto pozná ju aj Zoltána Andruskóa. Vo výpovedi napríklad spomenula finančníka Jaroslava Haščáka. O ňom si Zsuzsová myslí, že na jeho príkaz sa jej v minulosti „nabúrali“ do účtu na sociálnej sieti a zverejnili napríklad jej komunikáciu s Danielom Lipšicom. „Zoltán Andruskó tvrdil, že sa bojí. On sa nemá prečo báť mňa alebo Mariana Kočnera, musí sa báť niekoho vplyvnejšieho,“ povedala ešte pred policajným vyšetrovateľom. Na margo Andruskóa tiež uviedla, že mohol mať záujem na miliónovej odmene, ktorú po vražde vypísal štát za informácie o páchateľoch.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s Marianom Kočnerom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok