Zsuzsová čelí ďalšej obžalobe, hrozí jej výnimočný trest

TA3 TASR
22.1.2020 12:44

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v stredu obžalobu na Alenu Zsuzsovú, Romana Ostružlíka a Vladimíra Mosnára za vraždu exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Informovala o tom hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Všetci sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. V prípade uznania viny im hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo na doživotie," povedala Predajňová. Údajný objednávateľ Roman Ostružlík je stíhaný väzobne ako objednávateľ. Alena Zsuzsová, ktorá je v súdnej väzbe za vraždu novinára Jána Kuciaka, mala byť sprostredkovateľkou objednávky vraždy. Vladimír Mosnár, ktorý mal objednávku prevziať a zadať jej vykonanie, je vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť.

"Obžaloba napadla do senátu 3T, pracovisko Banská Bystrica, bude pridelená zákonnému sudcovi, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," priblížila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Exprimátora Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Zastrelil ho Štefan Kaluz (člen skupiny sýkorovcov), ku ktorému však chýbal objednávateľ a pomocníci. Za tých považuje polícia práve Alenu Zsuzsovú, Romana Ostružlíka a Vladimíra Mosnára. Prvá menovaná mala pomáhať v kampani v komunálnych voľbách Basternákovmu protikandidátovi. Kaluz už bol právoplatne odsúdený na trest odňatia slobody na 25 rokov. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal návrh na podanie obžaloby koncom minulého roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok