POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
22.1.2020 05:39

Oblačno až zamračené, hmlisto. Miestami prechodne aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele mrholenie, popoludní na severe a východe miestami snehové prehánky. Denná teplota 1 až 6, pri nízkej oblačnosti okolo -1 st. Slabý, postupne na západe a severe miestami severozápadný vietor do 30 km/h. Vo vysokých polohách prudký vietor až silná víchrica!

Situácia

Od severozápadu k nám zasahuje rozsiahla tlaková výš. Súčasne cez Poľsko postupuje ďalej na juhovýchod studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj u nás.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, hmlisto a ojedinele slabé zrážky. Miestami prechodne aj zmenšená oblačnosť. Popoludní na severe a východe miestami snehové prehánky, v nižších polohách ojedinele aj dážď so snehom. Najvyššia denná teplota 1 až 6, pri hmle alebo nízkej oblačnosti okolo -1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +3 st. a postupne ochladzovanie. Slabý, postupne na západe a severe severozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 13 m/s (45 km/h). Vo vysokých polohách búrlivý vietor až silná víchrica!

Predpokladané množstvo zrážok

Do 0.5 mm, na severe a východe miestami okolo 3 mm / do 3 cm snehu.

Témy: Poľsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok