Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazon bude v Indii rozvážať tovar v 10 000 elektrických rikšiach

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon ohlásila plány na rozšírenie flotily doručovacích vozidiel o 10 000 elektrických rikší, ktoré budú prevážať objednaný tovar po celej Indii. Tento krok nasleduje po úspešných testoch v indických mestách v roku 2019, pričom Amazon sa tiež zaväzuje k novým investíciám a tvorbe pracovných miest v druhej najľudnatejšej krajine na svete.

Spoločnosť Amazon plánuje do roku 2025 dosiahnuť vývoz na trhu v Indii v hodnote 10 miliárd dolárov. Preto chce do roku 2025 investovať až 1 miliardu dolárov do rozvoja miestnych technológií, infraštruktúry a logistických projektov, aby mohla v Indii do roku 2025 pomôcť vytvoriť milión nových pracovných miest. Okrem toho Amazon kladie veľký dôraz na svoje environmentálne ambície.

V septembri minulého roka oznámila spoločnosť Amazon svoj záväzok, že sa do roku 2040 chce stať úplne uhlíkovo neutrálnou. Toto oznámenie sprevádzala správa o tom, že Amazon zadal objednávku na 100 000 elektrických dodávok od spoločnosti Rivian.

Amazon bude v Indii rozvážať tovar v 10 000 elektrických rikšiach

K tomu teraz Amazon pridáva ďalší cieľ, že do roku 2025 bude tovar po celej Indii rozvážaný aj pomocou 10 000 elektrických rikší. Tie zahŕňajú obe trojkolesové a štvorkolesové verzie vozidiel, ktoré boli navrhnuté a skonštruované v Indii. Prvé z nich začnú pracovať vo viac ako 20 mestách už do konca roku 2020. Tento dodávateľský reťazec tak minimalizuje dopad na životné prostredie a spoločnosť Amazon bude aj naďalej investovať do elektrifikácie svoje flotily doručovacích vozidiel.

Oznámenie je súčasťou záväzku spoločnosti Amazon stať sa do roku 2040 úplne uhlíkovo neutrálnou.