Putin pokračuje v zmenách, skončiť má generálny prokurátor

TA3 TASR
20.1.2020 14:39

Ruský prezident Vladimir Putin navrhol odvolať Jurija Čajku z funkcie generálneho prokurátora Ruskej federácie. Podľa vyhlásenia Kremľa sa tak stalo v súvislosti s Čajkovým preradením do inej funkcie. Vyhlásenie však Čajkovo nové pracovné zaradenie nešpecifikuje.

Putin pokračuje v zmenách, skončiť má generálny prokurátor
SITA/AP

Čajku by vo funkcii mohol vystriedať doterajší námestník šéfa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Igor Krasnov. Jeho kandidatúru už Putin medzičasom predložil na posúdenie Rade federácie, hornej komore parlamentu, ktorá sa ňou bude zaoberať 22. januára.

Rozhlasová stanica Rádio Sloboda pripomenula, že Čajkovým synom, ktorí sú vplyvnými podnikateľmi, bolo venované jedno z najsledovanejších vyšetrovaní tímu ľudí okolo opozičného politika Alexeja Navaľného. Medzi sympatizantmi opozície sa aj preto šíria žarty, že Putin začína prepúšťať úradníkov, ktorých kauzy predtým zverejnila Navaľného nadácia Fond boja s korupciou.

Minulý týždeň totiž podal demisiu z funkcie premiéra Dmitrij Medvedev, ktorého majetkovým pomerom a zoznamu nehnuteľností venoval FBK v minulosti tiež veľkú pozornosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok