V kauze vraždy majú vypovedať šéf Penty i podnikateľ Bödör

TA3 TASR
19.1.2020 09:35

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej by mali pred senátom Špecializovaného trestného súdu v pondelok vypovedať spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Haščák potvrdil, že sa pozná s obžalovaným Marianom Kočnerom približne 15 rokov. Mesiac pred vraždou novinára mu mal vulgárne napísať, že pracuje na niekoho odstránení. Podľa Haščákových slov z prípravného konania rozprával o dnes už bývalom vyšetrovateľovi kauzy Gorila Lukášovi Kyselicovi a jeho odstavení z vyšetrovania prípravy vraždy Sylvie Volzovej. Z tej je obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko.

Vypovedať má v pondelok pred súdom aj Bödör, ktorý sa podľa niekdajšieho príslušníka Slovenskej informačnej služby a exnovinára Petra Tótha skladal spolu s Marianom Kočnerom na sledovanie novinárov. Tóthovi sa mal zveriť aj so záujmom sledovať opozičných politikov aj členov Smeru-SD. Tóth je presvedčený, že sa Bödör na objednávke vraždy Kuciaka nepodieľal, mal však pravidelné informácie zo stavu vyšetrovania.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. Ku vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je za vraždu už právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. Ku samotnej streľbe sa priznal Miroslav Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

Kto je kto v prípade Kuciak:
Marian Kočner: Podnikateľ, údajný objednávateľ vraždy. Vinu nepriznal.
Alena Zsuzsová: Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka". Vinu nepriznala.
Zoltán Andruskó: Sprostredkovateľ vraždy. Priznal sa, spolupracoval s políciou a už ho odsúdili na 15 rokov väzenia.
Tomáš Szabó: Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi. Nepriznal sa.
Miroslav Marček: Bývalý vojak, ktorý vraždil. Priznal sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok