Kotlebovci a zástupcovia Rómov sa stretnú vo verejnom dueli

TA3 SITA
17.1.2020 13:55

Strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko prijala výzvu Únie Rómov na Slovensku na verejnú debatu. Ako informoval predseda únie František Tanko, výzvu strana prijala cez svojho kandidáta na poslanca Mareka Darma. V súčasnosti si upresňujú čas, miesto a pravidlá debaty. Tá by predbežne mala byť v piatok 24. januára o 20:30. Výzvou chce únia zabrániť rastúcim preferenciám kotlebovcov.

Kotlebovci a zástupcovia Rómov sa stretnú vo verejnom dueli
SITA/Ľudovít Vaniher (ilustračná fotografia)

Tanko avizoval, že verejná diskusia bude trvať dve hodiny za účasti divákov a pôjde naživo. Obe strany by mali mať podľa neho rovnaký počet diskutérov. Medzi nimi má byť okrem Tanka aj už spomínaný kandidát za ĽSNS Darmo. Obe strany dodajú aj vlastného moderátora. Únia si ešte nevybrala, kotlebovcov by mal zastupovať moderátor z rádia Slobodný vysielač. Privítajú aj návrhy tém, otázok a argumentov.

„Dnes sú oni druhá najsilnejšia strana podľa prieskumov. Veľa ľudí hovorí, že sa s nimi nemá diskutovať, ale bojkotom len získali voličov, lebo z nich robíme mučeníkov. Riešenie je ukázať váhavým voličom, ktorí ich volia skôr z protestu ako kvôli sympatiám k fašistickej ideológii, že sa mýlia," konštatuje Tanko.

Únia prízvukuje, že ĽSNS je hlavný hráč s rómskou kartou, permanentne dezinformuje, prekrúca pravdu a zneužíva Rómov na svoje politické aktivity. Podľa posledného prieskumu agentúry Focus majú kotlebovci vyše 13 percent a sú na druhej priečke za Smer-SD. ĽSNS neraz vyjadrila nenávisť voči Rómom. Člen tejto strany Milan Mazurek ako poslanec Národnej rady SR vo vysielaní Rádia Frontinus v októbri 2016 napríklad povedal, že „150 miliónov eur sa použije iba na domy z týchto cigánskych osád, ľudí, ktorí pre náš národ, pre náš štátny rozpočet, pre našu kultúru neurobili nič, práve naopak, rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém“.

Únia Rómov prízvukuje, že ĽSNS je hlavný hráč s rómskou kartou, permanentne dezinformuje, prekrúca pravdu a zneužíva Rómov na svoje politické aktivity.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok