Finálny termín je známy. Trať by mali dokončiť do 12. septembra

TA3 TASR
16.1.2020 13:54

Modernizácia Karlovesko-dúbravskej radiály by mala byť ukončená najneskôr 12. septembra tohto roka. Tento termín je podľa mestskej časti Dúbravka záväzný a finálny.

Prevádzke bráni spor

Finálny a záväzný termín dokončenia modernizácie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave vo všetkých etapách je 12. september 2020. Informuje o tom bratislavská mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti s tým, že v stredu 15. januára bol kontrolný deň na radiále. Dúbravskú samosprávu zaujímali najmä termíny, návrat premávky električiek do mestskej časti i plánovaná združená zastávka a prestavba podchodu Damborského.

Na kontrolnom dni odznelo, že zhotoviteľ v spolupráci s hlavným mestom pripravuje nový harmonogram prác. Starosta Dúbravky Martin Zaťovič apeloval na zhotoviteľa, aby mestskú časť o termínoch a výlukách informoval dostatočne vopred, aby sa Dúbravčania na zmenu pripravili. Termín návratu premávky električky až do Dúbravky ostáva podľa mestskej časti stále nejasný.

"Prevádzke električky stále bráni spor so zástupcami vlastníkov pozemkov pod meniarňou v Dolných Krčacoch. Dúbravčania tak naďalej prestupujú v Karlovej Vsi na zastávke Borská na náhradný autobus X5," spresnila samospráva.

Doteraz zrealizovali dve etapy

Dúbravka upozorňuje, že prestavbu združenej zastávky Záluhy a podchodu Damborského budú sprevádzať dopravné obmedzenia a aj čiastočne uzavretie cesty M. Sch. Trnavského. Zhotoviteľ má o nich informovať vopred. Od začiatku mája je naplánovaná najťažšia etapa modernizácie karloveskej radiály, ktorá má trvať približne 130 dní. Modernizovať sa má najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela po Molecovu.

Dlhoočakávaná rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. V rámci stavebných prác sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od Molecovej po Záluhy (Damborského). Od 19. decembra premáva električka do Karlovej Vsi, zatiaľ však len po obratisko Kútiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok