Pod autobusom na zastávke sa otvorila diera, cestujúci zahynuli

TA3 TASR
14.1.2020 09:47

Najmenej šesť ľudí prišlo o život a 16 utrpelo zranenia po tom, ako autobus spadol do diery, ktorá sa otvorila na ulici v severozápadnej časti Číny. Nezvestné sú štyri osoby.

Pod autobusom na zastávke sa otvorila diera, cestujúci zahynuli
Twitter.com/AFP

K nešťastiu došlo v pondelok večer miestneho času pred nemocnicou v meste Si-ning, hlavnom meste provincie Čching-chaj. Na miesto nehody bolo vyslaných približne 1000 pracovníkov záchranných zložiek a 30 vozidiel, informoval tamojší úrad pre núdzové situácie. Do nemocnice previezli 16 ľudí. Nebolo bezprostredne jasné, koľko ľudí sa v autobuse v čase nehody nachádzalo.

Na záberoch zverejnených na internete vidieť, že autobus skĺzol prednou časťou do diery, ktorá sa vytvorila na autobusovej zastávke hneď pred klinikou. V kráteri bolo vidieť svetlo a na povrch stúpal dym, pravdepodobne v dôsledku pretrhnutia plynových alebo elektrických vedení. Podľa štátnych médií mala diera v zemi v priemere takmer desať metrov.

Provincia Čching-chaj na Tibetskej náhornej plošine patrí k najchudobnješím regiónom Číny. Urýchlené budovanie ciest, tunelov, mostov a inej infraštruktúry často viedlo k zníženej bezpečnosti, čo spôsobilo mnohé smrteľné pracovné nehody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok