Premiér verí v spravodlivý trest, poďakoval vyšetrovateľom

TA3 TASR
13.1.2020 20:55

Premiér Peter Pellegrini verí, že páchatelia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej budú spravodlivo potrestaní, rovnako ako páchatelia každého iného zločinu. Predseda vlády to uviedol na sociálnej sieti po skončení pondelkového pojednávania v kauze vraždy novinára.

Premiér verí v spravodlivý trest, poďakoval vyšetrovateľom
Facebook.com/Peter Pellegrini

Premiér zdôraznil potrebu ukázať, že spravodlivosť na Slovensku platí pre každého bez rozdielu. Zároveň sa poďakoval za prácu vyšetrovateľom, policajtom a prokurátorom. Dodal, že chce povzbudiť kompetentné orgány, aby rozhodovali spravodlivo v zmysle zákonov a Ústavy SR.

Pellegrini pripomenul, že vyšetrenie vraždy novinára bolo jednou z jeho priorít, keď nastupoval do funkcie. Na premiérskom poste nahradil Pellegrini predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Zmenu vlády si vyžiadala situácia po vražde novinára.

Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová otvorila v pondelok pojednávanie vo veci vraždy novinára a jeho snúbenice. Na lavici obžalovaných sedia Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Posledný menovaný sa v pondelok k vražde priznal. Právoplatne odsúdený za vraždu novinára už bol Zoltán Andruskó, uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Po dvojnásobnej úkladnej vražde sa konali pochody za Jána a Martinu a Za slušné Slovensko, ktoré organizovala rovnomenná iniciatíva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok