Chápeme ich, uviedla kráľovná. Harry a Meghan majú jej podporu

TA3 TASR
13.1.2020 18:59

Britská kráľovná Alžbeta II. po stretnutí s najvyššie postavenými členmi kráľovskej rodiny na zámku Sandringham uviedla, že rodina bezvýhradne podporuje rozhodnutie princa Harryho a jeho manželky Meghan postupne nadobudnúť finančnú nezávislosť a nezúčastňovať sa na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia.

"Moja rodina absolvovala veľmi konštruktívne rozhovory o budúcnosti môjho vnuka a jeho rodiny. Moja rodina bezvýhradne podporuje túžbu Harryho a Meghan začať ako mladá rodina nový život. Napriek tomu, že by sme boli radšej, aby sa aj naďalej naplno venovali svojim povinnostiam členov kráľovskej rodiny, rešpektujeme a chápeme ich túžbu viesť ako rodina nezávislejší život a zároveň zostať vysoko cenenou súčasťou mojej rodiny," uvádza sa vo vyhlásení britskej kráľovnej Alžbety II.

Panovníčka tiež avizovala prechodné obdobie, počas ktorého budú vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu tráviť čas v Kanade i Veľkej Británii. Britská kráľovná Alžbeta II. zvolala na pondelok krízové stretnutie kráľovskej rodiny, na ktorom sa hovorilo o ďalšom postupe po tom, ako jej vnuk princ Harry spolu s manželkou Meghan v stredu oznámili, že sa vzdajú svojej úlohy "vysokopostavených" členov kráľovskej rodiny a budú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými.

Na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo v sídle Sandringham v anglickom grófstve Norfolk, sa zúčastnili aj Harryho otec princ Charles a Harryho starší brat princ William. Harryho manželka Meghan, ktorá sa momentálne nachádza v Kanade, sa s ostatnými členmi rodiny pravdepodobne spojila prostredníctvom konferenčného hovoru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok