Dodržiavajte predpisy, vyzýva polícia štrajkujúcich autodopravcov

TA3 TASR
11.1.2020 15:33

Polícia vyzýva autodopravcov k dodržiavaniu dopravných predpisov. Ústavné právo na zhromažďovanie rešpektuje, avšak apeluje na dodržiavanie zákonov. Policajný prezident Milan Lučanský tvrdí, že polícia nemôže dovoliť, aby sa napríklad rodiaca žena nedostala do nemocnice.

Dodržiavajte predpisy, vyzýva polícia štrajkujúcich autodopravcov
TASR

V prípade potreby vozidlá odtiahnu

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová. "Polícia je tu na to, aby ochraňovala životy, zdravie a majetok občanov. Nemôžeme dovoliť, aby sa napríklad rodiaca žena nemala ako dostať do nemocnice, keď ju manžel vezie, pretože sú zablokované cesty,“ myslí si Lučanský, ktorý naráža na trvajúci štrajk autodopravcov.

V súvislosti s ním žiada vodičov, aby neblokovali cestnú premávku, pretože budú musieť pristúpiť k sankciám. Policajný prezident tiež povedal, že v prípade potreby pristúpia k odtiahnutiu vozidiel. Lučanský sa tak pripojil k výzve predsedu vlády SR Petra Pellegriniho (Smer-SD). Ten žiada dopravcov, aby odišli z ciest a prešli k rokovaciemu stolu. Ich konanie považuje za vydieranie.

V blokovaní budú pokračovať

Autodopravcovia budú pokračovať vo svojom štrajku aj v nedeľu. V čase asi od 22.00 h až do odvolania bude podľa policajtov pre nákladnú dopravu zablokovaný hraničný priechod Rusovce-Rajka v smere na Slovensko. Osobné autá budú mať prejazdný jeden jazdný pruh. Blokovať budú autodopravcovia v rovnakom čase aj hraničný priechod Brodské-Kúty na diaľnici D2 v smere na Slovensko. Neprejazdný bude ľavý jazdný pruh od 22.00 h až do odvolania. Osobné autá budú môcť prejsť pravým pruhom.

Štrajk, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka (7. 1.) v Bratislave, Košiciach či na Orave. Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia jeho nového správcu.

Autodopravcovia budú pokračovať vo svojom štrajku aj v nedeľu, blokovať budú hraničné priechody Rusovce-Rajka v smere na Slovensko i Brodské-Kúty. Blokovanie platí od 22.00 h až do odvolania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok