Kamionisti pritvrdzujú, vodiči sa majú vyhnúť ďalším úsekom

TA3 SITA
10.1.2020 13:27

Autodopravcovia pritvrdzujú. Po tom, čo sa im nepodarilo dohodnúť sa s ministerstvom financií, hrozia "odrezaním celého Slovenska". V súvislosti so štrajkom zverejnila polícia aktuálne dopravné obmedzenia na slovenských cestách.

Prejazdný pruh na Rožňavskej aj na hranici

Premávka na Rožňavskej ulici v Bratislave bola obnovená v jednom jazdnom pruhu v smere do mesta pre všetku dopravu. V smere von z mesta je premávka bez obmedzení. Na hraničnom priechode Brodské na diaľnici D2 v smere na Slovensko je nákladnými vozidlami zablokovaný ľavý jazdný pruh. Pravý jazdný pruh je prejazdný pre osobné vozidlá.

V Trnavskom kraji na hraničnom priechode Brodské je zablokovaný vjazd z Českej republiky na Slovensko, taktiež nákladné vozidlá blokujú vjazd v smere D2 Kúty - Bratislava. Diaľnica D2 je blokovaná v oboch prípadoch úplne pre nákladné vozidlá až do 20:00, osobné vozidlá budú púšťať priebežne.

Blokovaný priechod Drietoma i križovatka

V Trenčianskom kraji zablokovali cestu II/515 na kruhovom objazde s cestou I/61 Rakoľuby v okrese Nové Mesto nad Váhom. Zablokovali aj križovatku ciest I/61 ul. Sládkovičova a Štúrova a II/517 ul. M. R. Štefánika a Slovenských partizánov v Považskej Bystrici. V súvislosti s výraznými dopravnými obmedzeniami a dopravnou situáciou v Považskej Bystrici polícia odporúča vodičom, aby využili obchádzkové trasy v smere od Žiliny cez ul. Moyzesovu, v smere od Trenčína cez križovatku s cestou III/1965 v smere do Dolného Moštenca a na sídlisko Rozkvet s pokračovaním na križovatku s cestou II/517 smer do Rajca, v smere od Orlovského mosta cez križovatku na ceste II/517 pod D1 po ul. Hviezdoslavovej a Okružnej a v smere od Rajca cez križovatku pod sídliskom Rozkvet s ul. Prístupovou a Lánskou smer Lány.

Kamionisti sa rozhodli zablokovať aj hraničný priechod Drietoma v okrese Trenčín. Polícia vodičom odporúča, ak je to možné, aby sa danému úseku vyhli. V Nitrianskom kraji je pre nákladnú dopravu neprejazdný hraničný priechod Šahy, prejdú osobné a záchranné zložky, dopravu riadi polícia.

Zástupca Únie autodopravcov Stanislav Skala reagoval na informáciu, že ministerstvo financií už nevidí miesto na ďalšie rokovanie tak, že v tom prípade bude "odrezané celé Slovensko".

V Žiline pustia len záchranárov

V Žilinskom kraji je úplne uzatvorená cesta I/18 na ulici Košická v Žiline (v obidvoch smeroch) za križovatkou s ulicou sv. Cyrila a Metoda (zjazdná rampa z ulice sv. Cyrila a Metoda zo sídliska Vlčince v smere na Martin) – prejazd bude umožnený výhradne vozidlám všetkých záchranných zložiek. Vodičom osobných vozidiel a autobusom odporúčajú miesto obchádzať po ceste III/2084 - ulica Pri celulózke. Vodiči osobných áut môžu v smere Žilina- Ružomberok-Poprad využiť cestu III. triedy cez obce Likavka - Lisková - Lipt. Teplá - Bešeňová. V smere Banská Bystrica - Ružomberok - Poprad zase cestu III. triedy cez obce Ludrová – Štiavnička. V smere Banská Bystrica - Ružomberok - Dolný Kubín môžu osobné autá prejsť po mestských komunikáciách mesta Ružomberok.

V Banskobystrickom kraji je blokovaný hraničný priechod Slovenské Ďarmoty (blokácia sa týka vstupu aj výstupu zo Slovenskej republiky) plus cesta od Lučenca na Košice a križovatka Lučenec - Fiľakovo.

V Košickom kraji je zablokovaná rýchlostná cesta R4. Momentálne je na nej odstavených vyše sto, ktoré policajti odstavili tak, že je medzi nimi vytvorená záchranárska ulička. Stále sú blokované Šebastovce, kruhový objazd Haniska a Šaca, prejazd umožnený iba záchranným zložkám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok