Vlhová triumfovala v Záhrebe, Shiffrinovú zdolala v oboch kolách

TA3 SITA
4.1.2020 17:17

Prvý ženský slalom Svetového pohára v novom roku 2020 má slovenskú víťazku. Petra Vlhová v chorvátskom Záhrebe triumfovala v súčte oboch kôl s náskokom 1,31 sekundy pred svojou veľkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia skončila s odstupom pripastných 3,49 s na slovenskú víťazku Rakúšanka Katharina Liensbergerová.

Petra Vlhová v Záhrebe dovŕšila tridsiatku pódiových umiestnení v pretekoch Svetového pohára v kariére. Doteraz nazbierala 11 víťazstiev, jedenásť druhých a osem tretí miest. Rovnako dosiahla šieste víťazstvo v slalome a celkovo dvadsiate pódium v najtočivejšej disciplíne. V Záhrebe bola 24-ročná Liptáčka predtým dvakrát druhá - v januári 2017 za krajankou Veronikou Velez Zuzulovou, o dva roky neskôr za Shiffrinovou. Petra Vlhová v sobotu dosiahla jedenáste víťazstvo v jedenástom dejisku Svetového pohára a stále platí, že nikde nevyhrala dvakrát.

V prvom kole sa Vlhová predstavila so štartovým číslom jeden a na trati previedla kvalitný výkon. Najmä v strmých častiach získala na svoje konkurentky cenné stotinky a najmä vydržala vysokom tempe až do cieľa. Slalom v Záhrebe je najdlhší ženský vo Svetovom pohári a zriedka sa tam jazdia kolá pod jednu minútu. Vlhovej sa to podarilo s výraznou rezervou a k jej času 57,25 sa súperky ani len nepriblížili.

Jedna za druhou výrazne zaostávali za Slovenkou už na druhom medzičase a ich odstup od líderky sa potom ešte zvyšoval. Platilo to aj v prípade hlavnej favoritky Shiffrinovej, ktorá síce na prvom medzičase strácala len 7 stotín sekundy, no potom sa nevyhla chybe. Na druhom medzičase bola už osem desatín za Vlhovou a v cieli sa pri jej mene objavilo šokujúcu vysoké červené číslo 1,18 s. "Bola som rada, že sa mi konečne podarilo dať jazdu na hrane rizika. Opakujem však, že fantastické to nebolo a dôležité bude najmä druhé kolo," podotkla po prvej jazde v Záhrebe Vlhová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2019/2020 - Záhreb (Chor.) - sobota:

Slalom žien - 1.+2. kolo kole: 1. Petra Vlhová (SR) 1:57,98 min, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,31 s, 3. Katharina Liensbergerová (Rak.) +3,49, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +3,60, 5. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) +3,62, 6. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +3,79

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok