Silné záplavy v Jakarte majú obete, časť mesta je bez elektriny

TA3 TASR
2.1.2020 06:33

Už najmenej 23 obetí na životoch si vyžiadali záplavy a následné zosuvy pôdy, ktoré zasiahli indonézske hlavné mesto Jakartu a priľahlé oblasti. Indonézske úrady zároveň vo štvrtok v súvislosti s pokračujúcimi prudkými dažďami varovali pred možnými ďalšími obeťami na životoch

V oblasti hlavného mesta si živel vyžiadal životy najmenej 21 ľudí, pričom dve ďalšie osoby zahynuli počas prívalových povodní v neďalekom regióne Lebak. "Najnovšia bilancia je 21 mŕtvych. Dúfame, že sa toto číslo už nezvýši," uviedol vo štvrtok v súvislosti s prírodnou katastrofou indonézsky minister sociálnych vecí Juliari Peter Batubara. Miestna agentúra pre prírodné katastrofy v oblasti Lebak medzitým potvrdila smrť dvoch ďalších osôb s tým, že traja ďalší ľudia môžu byť nezvestní.

Obete väčšinou zahynuli na následky utopenia, podchladenia a zosuvov pôdy, pričom jedného 16-ročného mladíka zabil elektrický prúd. V súvislosti s hrozbou, ktorú počas záplav predstavuje elektrické vedenie, od elektriny už v stredu odpojili viacero jakartských štvrtí, pričom bola prerušená aj prevádzka niekoľkých vlakových liniek a jedného letiska.
Indonézska metropola pravidelne čelí záplavám v období dažďa, ktoré sa začína v novembri. V roku 2013, keď Jakartu postihli povodne v dôsledku monzúnových dažďov, prišlo o život niekoľko desiatok ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok