Namiesto petárd zážitok. Ako oslávi Bratislava prelom rokov

TA3 SITA
28.12.2019 10:48

Náklady na silvestrovský ohňostroj v Bratislave sú vo výške približne 10-tisíc eur. Ohňostroj odpália ho o polnoci z plavidla na Dunaji po odpočítaní posledných sekúnd starého roka na svetelnej časomiere na nábreží.

Namiesto petárd zážitok. Ako oslávi Bratislava prelom rokov
SITA/Branislav Bibel

Do pol druhej ráno

Okrem ohňostroja má byť pred polnočným odpočítavaním posledných sekúnd starého roka aj svetelná a laserová show, ktorá má na rozdiel od minulého roka baviť publikum aj po polnoci do približne pol druhej ráno. Svetelnú inštaláciu a letopočet na dunajskom nábreží - na Námestí L. Štúra spustia o 20:00. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

„Desaťtisíce Bratislavčanov i návštevníkov prichádzajú do mesta spoločne zdieľať posledné minúty starého roka a pokiaľ nebude pre nich pripravený program, ktorého prirodzeným vyvrcholením je práve ohňostroj, hrozí zvýšené riziko nekontrolovaného používania zábavnej pyrotechniky a divokejšej zábavy v rôznych častiach mesta. Vo výsledku by sa to prejavilo zhoršenou bezpečnostnou situáciou v centre, ktorá v minulosti bola tým rozhodujúcim dôvodom, prečo mesto k organizovaným oslavám, vrátane novoročného ohňostroja, pristúpilo,“ uviedol Peter Bubla.

Profesionálne ohňostroje a detská pyrotechnika

Bratislavský magistrát pracuje na organizácii dopravy a bezpečnostných opatrení v spolupráci s dopravnými, bezpečnostnými a záchranárskymi zložkami, aby zabezpečili ochranu verejného poriadku, života a zdravia občanov, ako aj bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Na verejný poriadok a bezpečnosť v hlavnom meste bude počas Silvestra 2019 a osláv príchodu Nového roka 2020 dohliadať mestská polícia v spolupráci so štátnou políciou, rovnako ako aj v minulom roku.

„Zákaz používania vybraných druhov zábavnej pyrotechniky kategórie F2 a F3 na území Bratislavy od 1. novembra 2016 upravuje všeobecne záväzné nariadenie o používaní pyrotechnických výrobkov na území hlavného mesta SR Bratislavy. Povolené sú len profesionálne ohňostroje a 'detská pyrotechnika' - kategória F1,“ dodal Bubla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok