Spisovateľ a exmanžel nórskej princeznej spáchal samovraždu

TA3 TASR
26.12.2019 08:14

Vo veku 47 rokov zomrel nórsky spisovateľ Ari Behn. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Behnovho literárneho agenta, ktorý potvrdil, že Behn spáchal samovraždu.

Spisovateľ a exmanžel nórskej princeznej spáchal samovraždu
SITA/Jozef Jakubčo

"S hlbokým zármutkom v srdci musím v mene najbližších príbuzných Ariho Behna potvrdiť, že si sám siahol na život," uviedol v e-maile zaslanom AFP Behnov agent Geir Hakonsund. Behn vstúpil na nórsku literárnu scénu v roku 1999 zbierkou poviedok nazvanou Trist som faen (Smutný ako peklo), ktorej sa predalo približne 100.000 výtlačkov a bola preložená do francúzštiny, švédčiny, dánčiny, nemčiny či maďarčiny.

Do povedomia širšej verejnosti sa dostal v roku 2002, keď sa oženil s princeznou Märthou Louise, dcérou nórskeho kráľa Haralda V., s ktorou mal tri dcéry. Prominentný pár sa rozviedol v roku 2017. S Märthou Louise ako spoluautorkou napísal Behn knihu o ich spoločnej svadbe nazvanú Hjerte til hjerte (Od srdca k srdcu).

Sústrasť Behnovým príbuzným vyslovila aj nórska premiérka Erna Solbergová a kráľovská rodina. "Ari bol po mnoho rokov dôležitou súčasťou našej rodiny. Zostávajú nám na neho príjemné spomienky," uvádza sa v súvislosti s Behnovým úmrtím vo vyhlásení nórskej kráľovskej rodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok