Zadržali Vaského aj Daňa, ide o násilnú trestnú činnosť

TA3
13.12.2019 10:39

Policajti z NAKA udreli na kontroverzných youtuberov Rudolfa Vaského a Martina Daňa. Obaja sú podozriví z násilnej trestnej činnosti. "Momentálne prebiehajú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne informácie," dodala polícia na Facebooku.

"Vyšetrovateľ NAKA zadržal v piatok dve osoby (M. D., R. V.), podozrivé z násilnej trestnej činnosti," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Martin Daňo, ktorý okrem iného vystupuje aj ako aktivista a novinár a ktorý neúspešne kandidoval na post prezidenta, má aj veľký problém s daňami. Mal si neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie DPH v celkovej výške až 187 822 eur. 

Vyšetrovateľ NAKA ho obvinil zo spáchania daňového podvodu. Ako uvádzala polícia na Facebooku, ako konateľ obchodných spoločností si v priebehu rokov 2011 a 2012 neoprávnene uplatnil nárok na vrátenie DPH za objednané služby bez reálneho plnenia. Tie sa mali týkať spracovania dát a poradenských služieb. "Takýmto spôsobom si mal neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie DPH v celkovej výške 187 822 eur," dodali strážcovia zákona. Daňovi hrozí až päťročné väzenie. "Už niekolko dní nespím, lebo sa šíria rôzne zlomyselné veci a dnešné správy o nejakom daňovom trestnom čine z pred 9 rokov, pričom ho vyšetrovali celých 7 rokov a prokurátori to už x-násobne zrušili," reagoval na začiatku decembra Daňo. 

Rudolfa Vaského v lete neprávoplatne odsúdili na podmienečný trest za prečin násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania. V roku 2015 totiž v rozhlasovom vysielaní hovoril o „roxorovej revolúcii", pričom spomínal zoznam osôb, ktoré majú byť ubité.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok