Vykoľajený vlak skončil na diaľnici, hlásia obete i zranených

TA3 SITA TASR
18.12.2017 19:19

Neďaleko Seattlu v americkom štáte Washington sa vykoľajil vlak a jeden z jeho vozňov skončil na rušnej diaľnici Interstate 5, na ktorej je po tejto havárii zastavená premávka.

Najmenej šesť mŕtvych a množstvo zranených si vyžiadalo železničné nešťastie, ku ktorému došlo v pondelok neďaleko mesta Seattle v americkom štáte Washington. Informovala o tom agentúra AP. Počet mŕtvych podľa nej zrejme ešte stúpne. Úrad miestneho šerifa predtým informoval o najmenej troch obetiach. K vykoľajeniu sa vlaku došlo na železničnom nadjazde neďaleko Seattlu, keď sa súprava pohybovala rýchlosťou približne 130 kilometrov za hodinu.

V čase nešťastia sa vo vlaku nachádzalo 78 cestujúcich a päť členov posádky. Jeden z vagónov sa z nadjazdu zrútil na diaľnicu. Podľa AP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj mohol vlak naraziť na nejakú prekážku na trati. Na mieste nehody zasahuje veľký počet záchranárov a hasičov. Diaľnica pod nadjazdom je uzavretá a polícia vyzýva ľudí, aby sa miestu vyhli. Podľa televízie CNN previezli do nemocníc 77 zranených, štyria z nich sú vo vážnom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok