Tisíce ľudí prídu spievať Breivikom nenávidenú pieseň

SITA
26.4.2012 08:00

Ľudia tak chcú protestovať proti Breivikovým útokom, pri ktorých zomrelo 77 ľudí. Extrémista totiž pieseň Deti dúhy neznáša a považuje ju za "marxistické vymývanie mozgov".

Tisíce ľudí prídu spievať Breivikom nenávidenú pieseň
SITA

Pieseň Deti dúhy od skladateľa Lillebjörna Nilsena je v Nórsku veľmi populárna. “Breivik ju použil ako príklad vymývania mozgov, hoci je to úplne naopak,” povedala jedna z organizátoriek Christine Barová, ktorá iniciovala protestnú akciu cez sieť Facebook. Na súde Breivik priamo vystúpil proti autorovi piesne. “Je dobrým príkladom marxistu, ktorý sa infiltroval do kultúry a ktorý píše piesne na vymývanie mozgov detí,” povedal.

Pred súdom v Osle Breivik čelí obvineniam z terorizmu a úkladných vrážd. V júli 2011 pravicový radikál najprv odpálil bombu v centre Osla, pričom usmrtil osem ľudí. Následne sa presunul k jazeru Tyrifjorden, kde na ostrove Utöya spustil paľbu na účastníkov letného tábora Robotníckej strany. O život prišlo 69 osôb. Breivik už súdu povedal, že jeho cieľom bolo pozabíjať všetkých približne 600 mladých ľudí. Nad svojimi činmi neprejavil ľútosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok