Galko žiada, aby sa výbor venoval i požiarnej ochrane budov

TA3 TASR
8.12.2019 17:53

O rozšírenie programu parlamentného brannobezpečnostného výboru plánuje požiadať nezaradený poslanec Ľubomír Galko. Navrhuje, aby sa členovia výboru zaoberali stavom požiarnej ochrany výškových budov v krajine a ich bezpečnosťou, informoval hovorca mimoparlamentnej Demokratickej strany Róbert Buček.

Galko žiada, aby sa výbor venoval i požiarnej ochrane budov
SITA/AP (ilu)

Výbor pre obranu a bezpečnosť sa bude okolnosťami obvinenia predsedu koaličného Smeru-SD Roberta Fica zaoberať v utorok 10. decembra. Galko tvrdí, že ak je už výbor zvolaný, mala by sa riešiť aj otázka požiarnej ochrany výškových budov.

"Nevieme, či sú hasiči z hľadiska technického vybavenia a výcviku dobre pripravení na hasenie požiarov veľkého rozsahu i vo veľkých výškach," povedal Galko. Podľa jeho slov je potrebné tragédiu v Prešove poctivo zanalyzovať a z prípadných chyb sa poučiť. Pripomenul tiež, že hasiči nesúhlasili so spôsobom rekonštrukcie predmetnej bytovky a najmä s únikovými cestami. „Veríme, že aj koaliční poslanci rozšírenie programu na zasadnutí mimoriadneho rokovania výboru o tento bod podporia,“ dodal poslanec parlamentu.

Obvinenie svojho straníckeho šéfa označili poslanci Smeru-SD za súčasť sústredeného útoku na stranu, ako aj na jeho osobu. Na okolnosti obvinenia sa chcú na výbore pýtať špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika aj policajného prezidenta Milana Lučanského.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok