V centre indickej metropoly vypukol požiar, hlásia desiatky obetí

TA3 TASR ČTK
8.12.2019 07:20

Desiatky ľudí zahynulo pri rozsiahlom požiari, ktorý vypukol v nedeľu v tržnici v centre indického hlavného mesta Naí Dillí.

Najmenej 43 ľudí zahynulo, ďalších 15 ľudí hospitalizovali s popáleninami a poškodenými dýchacími cestami v dôsledku nadýchania sa dymu. Podľa miestnych lekárov je však ich stav stabilizovaný a sú mimo ohrozenia života. Príčina požiaru je momentálne predmetom vyšetrovania. Na mieste požiaru zasahuje 25 kusov hasičskej a záchrannej techniky. Počas záchrannej operácie evakuovali z okolia 56 ľudí.

Premiér Narendra Modi nazval požiar "extrémne hrôzostrašnou" tragédiou. "V myšlienkach som s tými, ktorí prišli o svojich blízkych. Zraneným želám rýchle uzdravenie," Modi napísal na Twitteri. V Indii sú požiare bežným úkazom, nakoľko stavebné zákony a bezpečnostné normy často nebývajú dodržiavané developermi ani rezidentmi.

Indické médiá uviedli, že plamene zachvátili budovu plnú robotníkov pracujúcich v rôznych továrňach. Hasiči, ktorí boli na miesto privolaní, o osobách uväznených vo vnútri budovy nevedeli, čo zabrzdilo záchranné operácie, napísal server India Today. Polícia po mejiteľovi objektu pátra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok