Washington vyradil obhajcov titulu z Bostonu, Chára je voľný pre MS

TASR, NHL.com
26.4.2012 07:08

Hokejisti Bostonu Bruins minuloročný zisk Stanleyho pohára neobhája. Stopku im v 1. kole play off zámorskej NHL vystavili v noci na štvrtok hráči Washingtonu Capitals, ktorí triumfovali v metropole štátu Massachusetts 2:1 po predĺžení a vyradili tak obhajcov titulu.

Washington vyradil obhajcov titulu z Bostonu, Chára je voľný pre MS
SITA

Konečné rozhodnutie priniesla tretia minúta predĺženia, v ktorej Joel Ward zvládol na jednotku dorážku strely Mikea Knublea a poslal tak svoj tím do semifinále konferencie. Bruins dopadli ako Blackhawks v minulej sezóne, keď aj tí vypadli ako držitelia Stanleyho pohára ihneď v prvej konfrontácii play off. Posledným tímom, ktorý dokázal dvíhať dva roky po sebe nad hlavu trofej, boli hokejisti Detroitu Red Wings. Tí vyhrali vyraďovacie boje v roku 1997 i 1998.

Zdeno Chára odohral v drese zdolaných viac než 27 minút a pripísal si na konto posledné tri "zámorské" strely v tomto ročníku. Obranca si ešte môže predĺžiť sezónu účasťou na MS vo Fínsku a Švédsku, tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek ho zrejme bude kontaktovať v priebehu najbližších hodín.

1. kolo play off:
Východná konferencia:

Boston - Washington 1:2 pp /konečný stav série: 3:4, ďalej postúpil Washington/

<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20112012,3,127&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20112012,3,127&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok