Bytový dom je odsúdený na zánik, objavilo sa video výbuchu

TA3 TASR
7.12.2019 16:02

Piatkový výbuch plynu v prešovskej bytovke má už viacero obetí. Podľa evidencie mesta malo v dotknutom bytovom dome bývať 96 ľudí. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Ján Goliaš tvrdí, že výbuch súvisí s prerábkou plynu. Objavilo sa už aj prvé video, ktoré zachytáva explóziu budovy.

Bytový dom je odsúdený na zánik, objavilo sa video výbuchu
facebook.com/policiaslovakia

Neďaleká reštaurácia AL Dente zverejnila video, na ktorom vôbec prvýkrát vidieť explóziu bytovky na Mukačevskej ulici. Zábery ukazujú, že výbuch bol oveľa silnejší, ako sa pôvodne predpokladalo.

Príčinu požiaru podľa slov riaditeľa krajských hasičov Goliaša rieši vyšetrovací tím. "Určite bude súvisieť s prerábkou plynu," skonštatoval Goliaš. Ako povedal, prácu hasičom komplikovalo parkovanie áut na sídlisku. Rovnako boli problémom i stavebné úpravy v dotknutom bytovom dome.

"So stavebnými úpravami na bytovom dome v roku 2017 hasiči nesúhlasili. Boli tam porušené niektoré predpisy. Mohlo to spôsobiť pád schodiska, cez ktoré sme nemohli ľudí evakuovať," zdôraznil Goliaš.

Bytový dom je podľa jeho slov odsúdený na zánik. "Na mieste sú od piatka večera statici. Potrebujeme zhodiť minimálne jedno poschodie, ktoré ohrozuje ostatné bloky a uvidíme postupne ako nízko budeme musieť ísť so zhadzovaním podlaží," vysvetlil riaditeľ krajských hasičov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok