Skľučujúce, musíme sa zomknúť. Politici reagovali na tragédiu

TA3 TASR SITA
6.12.2019 16:23

Politici vyjadrili spolupatričnosť všetkým, ktorí sú zasiahnutí výbuchom v bytovom dome v Prešove. Rodinám pozostalých prajú úprimnú sústrasť. Viacerí z nich sa vyjadrili na sociálnej sieti.

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým po výbuchu v bytovke v Prešove. Verí, že všetci, ktorí potrebujú, dostanú adekvátnu pomoc. Napísala to na sociálnej sieti. „Veľmi ma zarmútila dnešná správa o tragédii v Prešove. Myšlienkami som so všetkými, ktorí sa teraz budú musieť vyrovnať s jej následkami a stratou najbližších," reagovala prezidentka. Zároveň poďakovala hasičom a ďalším záchranným zložkám za úsilie, ktoré venujú zraneným a tomu, aby predišli ohrozeniu ďalších životov, zdravia aj majetku ľudí.

"Rodinám, ktoré prišli o svojich blízkych, domov, ale aj zasahujúcim záchranným zložkám prajeme veľa sily v tejto ťažkej situácii," uviedol na sociálnej sieti vládny Most-Híd.

Udalosť považuje za strašnú aj poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha. "Nemám slov. Držme palce záchranárom. (...) Sme s tebou, Prešov," uviedol. K nešťastiu sa vyjadril aj exprezident a predseda neparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska. "Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým a požiadať vládu, aby v maximálnej miere pomohla všetkým, ktorých výbuch akokoľvek zasiahol," napísal.

Spolupatričnosť rodinám z bytového domu vyjadril aj predseda Sme rodina Boris Kollár. "Tu sa musí zomknúť nielen mesto Prešov, ale celý národ. Úprimnú sústrasť rodinám pozostalých," napísal.

"Situácia v Prešove je skľučujúca. Veľmi na vás všetkých myslíme a prajeme veľa síl a odvahy," reagovala na sociálnej sieti europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. V myšlienkach so všetkými, ktorých sa tragédia dotkla, je aj hnutie OĽANO. Úprimnú sústrasť pozostalým rodinám a veľa síl všetkým záchranným zložkám prostredníctvom sociálnej siete zaželala aj členka neparlamentnej Demokratickej strany Natália Blahová. "Je mi to veľmi ľúto," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok