Tím utečencov dostane na otvorení OH prominentné miesto

TA3 SITA
4.12.2019 10:08

Na slávnostnom otvorení budúcoročných olympijských hier v japonskom Tokiu bude mať prominentné postavenie olympijský tím zložený z utečencov. Medzinárodný olympijský výbor uviedol, že zoradenie krajín v sprievode prispôsobia mimoriadnej dôležitosti.

Tím utečencov dostane na otvorení OH prominentné miesto
SITA/AP

Podľa olympijskej tradície sa vždy na začiatku prezentácie jednotlivých zúčastnených krajín nachádza Grécko, kde už v staroveku vznikla myšlienka hier. MOV na utorňajšom zasadnutí rozhodol, že hneď za "kolískou olympizmu" sa prítomným na štadióne v Tokiu predstaví tím pozostávajúci z utečencov a až následne príde na rad prvá krajina v abecednom poradí - Afganistan.

MOV taktiež chce spropagovať budúce hostiteľské krajiny olympijských hier. Na záver slávnostného sprievodu pôjdu Američania, ktorí usporiadajú najväčšie športové podujatie v roku 2028 v Los Angeles, tiež Francúzi, kde sa uskutočnia OH v roku 2024 v Paríži a nakoniec sa v duchu tradície predstaví domáce Japonsko. Slávnostný ceremoniál otvorenia OH 2020 sa uskutoční v piatok 24. júla 2020 na Olympijskom štadióne v Tokiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok