Muž uviazol v nehostinnej pustatine, našli ho po 13 dňoch

TA3 SITA
3.12.2019 07:15

V Austrálii našli nezvestného muža, ktorý strávil 13 dní v pustatine. Tamojšia polícia uviedla, že 40-ročný Phu Tran je v bezpečí vďaka farmárovi, ktorý ho našiel. Tran mu povedal, že našiel vodu, ktorá mu pomohla prežiť.

Muž uviazol v nehostinnej pustatine, našli ho po 13 dňoch
ČTK ilustračné

Polícia v súčasnosti pátra po 46-ročnej Claire Hockridge, ktorá patrila do trojčlennej skupiny. Trojica uviazla v nehostinnej krajine po tom, ako sa 19. novembra vybrali na výlet z Alice Springs a ich auto zapadlo v koryte rieky juhozápadne od mesta.

V nedeľu našli 52-ročnú ženu menom Tamra McBeath-Riley a odviezli ju do nemocnice v Alice Springs. Policajtom povedala, že po incidente našli zhruba 1,5 kilometra severne od auta napájadlo. Phu a Hockridge sa vo štvrtok vydali smerom k diaľnici, ktorá spája severné a južné pobrežie Austrálie, pričom plánovali kráčať v noci, aby sa vyhli púštnej horúčave, ktorá v ostatných dňoch dosahovala aj 40 stupňov Celzia. McBeath-Riley sa rozhodla zostať pri napájadle so psom, ktorý by podľa nej cestu neprežil.

"Je to dosť rozmanitý terén. Sú tam piesčité duny, tvrdá hlina, oblasti husto porastené stromami, ale v oblasti sú tiež skaly a hrebene," uviedla policajná náčelníčka Pauline Vicary.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok