Profesor na sociálnej sieti obhajoval Hitlera, potrestajú ho

TA3 TASR
2.12.2019 19:26

Talianske ministerstvo školstva v pondelok oznámilo, že univerzitný profesor Emanuele Castrucci bude potrestaný v súvislosti s vyjadreniami na Twitteri, v ktorých obhajoval Adolfa Hitlera.

Profesor na sociálnej sieti obhajoval Hitlera, potrestajú ho
SITA/AP

Minister školstva Lorenzo Fioramonti na Twitteri oznámil, že ho rektor univerzity v Siene Francesco Frati informoval o svojom úmysle zaviesť nešpecifikované opatrenia voči Castruccimu. Profesor Castrucci v reakcii na jeden zo svojich tweetov napísal, že "Hitler, aj keď určite nie je svätý, v tomto momente chránil celú európsku civilizáciu".

Profesor pôvodne na Twitteri uverejni fotografiu zobrazujúcu Hitlera so psom. V popise k fotografii stálo, že "tvrdia, že som bol netvor, keď som vás neinformoval o tom, že som bojoval proti skutočným netvorom, ktorí vám teraz vládnu a ovládajú svet".

Rektor Frati Castrucciho tweet označil za nehanebný a pohoršujúci a dodal, že voči profesorovi sa už začalo disciplinárne konanie, uvádza na svojej webovej stránke agentúra ANSA. Emanuele Castrucci sa podľa agentúry ANSA odvolával na svoje právo slobody prejavu aj napriek tomu, že obhajovanie fašizmu a nacizmu v Taliansku je protizákonné. Castrucciho tweety odsúdili aj talianske stredopravé a stredoľavé politické strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok