Útočníka z Londýna zastrelili. Mal na sebe atrapu výbušniny

TA3 TASR ČTK
29.11.2019 18:19

Predpokladaný páchateľ v prípade piatkového útoku nožom v oblasti londýnskeho mosta London Bridge zomrel po tom, ako ho postrelili policajti. Útočník mal na sebe atrapu výbušného zariadenia. Polícia prípad vyhlásila za teroristický čin. Podľa BBC má útok dve obete.

Na tlačovej konferencii to v piatok večer oznámil predstaviteľ londýnskej metropolitnej polície a veliteľ špeciálnych jednotiek Neil Basu, píše televízia Sky News. Pri incidente utrpelo viacero ľudí zranenia. Basu počet zranených nespresnil. Políciu na miesto činu privolali o 13.58 h miestneho času (14.58 h SEČ).

"Viacero ľudí bolo pobodaných. O zranených poskytneme bližšie podrobnosti, keď to bude možné," píše sa v oficiálnom vyhlásení metropolitnej polície, ktoré na svojom webe zverejnila Sky News. "V prvých fázach vyšetrovania sú stále okolnosti okolo incidentu nejasné."

Na operácii sa podieľali záchranné zložky, príslušníci metropolitnej polície a polície mestskej časti City. Policajti celú oblasť uzavreli. Starosta Londýna Sadiq Kahn zverejnil na Twitteri vyhlásenie, v ktorom vyzval ľudí, aby sa danej oblasti vyhli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok