Vláda je na výjazdovom rokovaní v Bratislave, zasadá u Valla

TA3 TASR
27.11.2019 06:17

Vláda SR pokračuje vo svojich výjazdových rokovaniach. Po návšteve sídiel v najmenej rozvinutých okresoch SR ostáva v rámci svojho stredajšieho rokovania v Bratislave. Z úradu vlády sa členovia kabinetu presunuli do Zrkadlovej sály Primaciálneho paláca, kde budú so zástupcami bratislavského magistrátu hovoriť o riešení aktuálnych potrieb Bratislavy ako hlavného mesta SR.

"Bratislavské" zasadnutie vlády avizovali už koncom augusta premiér Peter Pellegrini i primátor slovenskej metropoly Matúš Vallo po spoločnom stretnutí. Vallo priznal, že hlavné mesto má primárne záujem na tomto rokovaní riešiť témy financovania mesta, kompetencie mestskej polície či lesov v okolí Bratislavy. Pellegrini vyjadril záujem pomôcť hlavnému mestu, je presvedčený, že hlavné mesto, ako vstupná brána do krajiny a sídlo dôležitých štátnych inštitúcií si zaslúži špeciálny status.

Rokovanie vlády venované problémom hlavného mesta sa zopakuje takmer po dvoch rokoch. V polovici decembra 2017 bola výsledkom negociácie finančná pomoc, určená na riešenie dopravy. Mesto vtedy dostalo 13 miliónov eur na opravu ciest a takmer 25 miliónov za riešenie napojenia Devínskej Novej Vsi s diaľnicou D4 a cestou II/505, aby sa znížila záťaž na uliciach Opletalova a J. Jonáša. Hlavné mesto dostalo tiež viac času pri splácaní návratnej finančnej pomoci od štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok