Opozícii ubrala voličov, kritizuje Matovič Za ľudí. Šeliga reagoval

TA3 TASR
25.11.2019 19:20

S Andrejom Kiskom a jeho mimoparlamentnou stranou Za ľudí má demokratická opozícia menšiu šancu poraziť mafiu, ako mala bez tejto politickej strany. Vyhlásil to líder opozičného hnutia OĽANO Igor Matovič s tým, že Za ľudí stlačila na hranicu zvoliteľnosti KDH, OĽANO i stranu SaS. Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga na to reagoval na sociálnej sieti.

"V podstate všetci v demokratickej opozícii sme doslova zhrození z postupu strany Za ľudí pri rokovaní o spolupráci," tvrdí Matovič. Líder strany Andrej Kiska podľa neho stratil svoju dôstojnosť. Kiska podľa Matoviča klamal v tom, že chce veľkú opozičnú koalíciu a po štyroch dňoch, ktoré si "v kľúčovom období" zobral na rozmyslenie, prišiel s tým, že zo spájania nič nebude.

Matovič následne ukázal prieskumy agentúry Focus, ktoré hovorili o spoločných preferenciách strán demokratickej opozície. Dáta z obdobia pred vznikom Za ľudí podľa neho ukazovali, že opozícia mohla zložiť vládu a po vzniku kiskovcov vraj paradoxne neposilnila o nerozhodnutých voličov, ale oslabila. Matovič zároveň oznámil, že SaS neprijala ponuku OĽANO na spoločnú kandidátku. Sulíkovci by boli "za" len v prípade, ak by sa pripojila aj koalícia PS/Spolu.

Mimoparlamentná strana Za ľudí zasa tvrdí, že Slovensko má šancu poraziť mafiu práve vďaka novým stranám. "Vy ste na to mali 12 rokov a nepodarilo sa. Skúsme to teraz všetci spoločne. Nové strany majú zmysel,"odkázal na sociálnej sieti Matovičovi podpredseda strany Juraj Šeliga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok